Hirdetés

Mi történik a Magyar Postánál? Százával mondanak fel a munkavállalók

Nap Híre portré Nap Híre

Valami nagyon nincs rendben a cégnél.

Egy friss felmérés szerint júliusról augusztusra 304 fővel csökkent a Magyar Posta munkavállalóinak száma, emellett a Tesconál is nagy csökkenés figyelhető meg, ugyanis 264 fővel dolgoznak kevesebben a vállalatnál, így 10 ezer alá csökkent a munkavállalók száma. Emellett a Morgan Stanley-nél is gondok adódtak, ott 140-nel kevesebben dolgoznak.

A legnagyobb magyarországi foglalkoztatókat monitorozó cég információi szerint a Magyar Postánál egy év alatt tavaly augusztustól kezdve közel háromezren jöttek el, így 26 392 főről 23 731 főre csökkent a munkavállalói kör.

Az Economx kiemelte azt is, hogy a Tesconál egy év alatt csaknem ezer fővel lettek kevesebben, míg a konkurenciáknál ez a szám sokkal alacsonyabb. Az Aldinál 133 emberrel, az Auchannél 100 fővel, a Lidlnél 88-cal, míg a Penny-nél 44 fővel lettek kevesebben egy év alatt.

A szervezetek által leadott foglalkoztatotti létszámra vonatkozó adatok hivatalos állami forrásból (NAV, KSH) származnak. Néhány nagyvállalat - elsősorban a bankok, de például a MOL, a Dunaferr és a Borsodchem is - nem közöl havi létszámadatokat, így azok változásáról nem tudunk beszámolni. zintén nincs benne a létszámadatokban a kölcsönbevevők kölcsönzötti állománya, az a kölcsönző cégeknél jelenik meg - emelte ki a portál.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés