Hirdetés

Mi lesz ebből? Rendkívüli üzenetet küldött Orbán Viktor a nyugdíjasoknak

Nap Híre portré Nap Híre

Egyre láthatóbb módon csökken az infláció Magyarországon, ami ugyan még mindig magas, az megindult lefelé. A kormány számos változtatást eszközölt ezen a területen, melyek megtették a hatásukat – mondta a miniszterelnök a Liner.hu szemléje szerint.

Emiatt elérhetővé válhat az a cél, hogy 10 százalék alá csökkenjen az infláció mértéke az év végére. Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott interjújában pénteken arról beszélt, hogy a kötelező akciózás jól látható módon működik. Egyes termékek ára radikálisan csökken, ami újabb lökést ad az infláció elleni küzdelemnek.

A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, meg kell védeni a munkahelyeket, mert „ha munka van, minden van.” Szerinte mindennek ez a kulcsa, a munkahelyek megvédése, aminél nincs fontosabb a gazdaságban.

A második legfontosabb pontnak a nyugdíjasokat nevezte meg, miszerint meg kell védeniük a nyugdíjak értékét. Hozzátette, legalább annyival kell emelni a nyugdíjakat, mint az infláció mértéke.

Ezzel együtt Orbán harcol azért is, hogy a 13. nyugdíj megmaradjon, és az is az infláció mértékével növekedjen. A harmadik pont pedig a családtámogatások értéke, melyeket szintén meg kell őriznie a kormánynak. Megjegyezte, a városi CSOK már nem működőképes, helyette valami mást fognak bevezetni, de ezzel együtt a növelték a támogatások összegét, többek között a Babaváró hitel terén is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés