Hirdetés

Mi lesz ebből? Gulyás Gergelyt tanúként hallgatta ki az ügyészség

Nap Híre portré Nap Híre

A mai Kormányinfó után az ATV megkérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, mi indokolta a tanúkénti meghallgatását az ügyészség a Magyar-hangfelvétel ügyében.

Mint arról a Naphire.hu beszámolt, mai Kormányinfón az ATV megkérdezte Gulyás Gergelyt a Magyar Péter-ügyben tett múltkori rejtélyes mondatáról, ami azóta is foglalkoztatta a nyilvánosságot.

A Kormányinfón a miniszter egy kérdésre elmondta azt is: a múlt héten tanúként hallgatták ki az ügyészségen. A Kormányinfó után az ATV megkérdezte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy miért hallgatta ki tanúként az ügyészség a Magyar-hangfelvétel ügyében. Munkatársunk kérdésére Gulyás Gergely azt válaszolta: “mert a Gergő név is elhangzott”.

A tanúkénti kihallgatása kapcsán hozzátette: “körülbelül ennyi is volt” az egész, nagyjából ugyanazt mondta el az ügyészségen, amit a Kormányinfón

A felvételen Gulyás Gergely neve abban a vonatkozásban hangzik el Schadl kapcsán (Magyar Péter szájából), hogy “ezt megmondta a Gergő is …”.

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós bűncselekmény feljelentése elmulasztásának gyanújával nyomoz Magyar Péter által nyilvánosságra hozott hangfelvételen elhangzottak miatt, miszerint manipulálhatták, utólag belenyúlhattak a Völner-Schadl ügy ügyészségi nyomozati irataiba.

A Kormányinfón Gulyás Gergely azt mondta el, amit Varga Judit maga is nyilvánosan közölt: azt, hogy a volt igazságügyminiszter azt mondta, amit a volt férje, Magyar Péter akkor hallani akart, hogy hamarabb szabaduljon.

"Akkorra annyira borzalmas volt a viszonya a férjével, hogy ezeken a beszélgetéseken mihamarabb túl akart lenni, emiatt mindenre igent mondott. Ha valaki meghallgatja ezt a hanganyagot, hallja, hogy nem is értelmes, mert a férje mindig közbevág" - közölte most Gulyás Gergely, aki az ügyészségi tanúkénti meghallgatásáról azt mondta: “nagyjából ugyanazt mondtam, amiket itt önökkel is megosztottam”.

Két hete a Kormányinfón Gulyás Gergely kijelentette, megalapozatlan feltételezés, hogy belenyúltak az ügyészségi nyomozati iratokba, szerinte lehetetlen is az ügyészségi iratokat manipulálni. Ma a miniszter azt mondta: a hangfelvételen elhangzottak súlyos bűncselekményt írnak le, de az ügyészség a lehető leglelkiismeretesebben és teljes körűen folytatja a nyomozást. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés