Hirdetés

Durván összeveszett a Fidesz és a Mi Hazánk

Nap Híre portré Nap Híre

Az Igazságügyi Bizottság elutasította a Mi Hazánk képviselőjének javaslatát.

A 24.hu arról számolt be, hogy az Országgyűlés nem tárgyalhat Dócs Dávid képviselő indítványáról, amely módosította volna egyes címek és rangok megszüntetéséről szóló 1947. évi IV. törvényt. A lap kiemelte, hogy a képviselő a kommunista rendszerből hátramaradt méltánytalan helyzetnek tartja, hogy Magyarországon az egyes nemesi és főnemesi rangot jelző címek használata tilos. Az eredeti törvény ugyanis a magyar nemesi és főnemesi rangokat (herceg, őrgróf, gróf, báró, nemes, primor, lófő) megszűntette.

Dócs azt szerette volna elérni, hogy kivegyék a szabályozási tilalom alól a külföldi államfők által adományozott nemesi/főnemesi rang viselésére adott engedélyeket is, illetve az "örökös főispán, vitéz, főméltóságú, nagyméltóságú, kegyelmes, méltóságos, nagyságos, tekintetes, nemzetes" címet.

Mint írták, a Mi Hazánk politikusának célja nem a nemesi, főnemesi, egyéb korábbi rangjelző címek adományozási lehetőségének visszaállítása lett volna, hanem az, hogy azok a magyar állampolgárok, akiknek az ősei ezeket a címeket rendszerint a magyar nemzet kiemelt szolgálatának ellentételezéseként kiérdemelték, ezeket a címeket használhassák.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés