Hirdetés

Azért gázolt halálra a metró egy férfit, mert tüsszentett a diszpécser

Nap Híre portré Nap Híre

Épp tüsszentett a diszpécser, azért gázolt halálra a metró egy férfit a pillangó utcánál. 

Magával vonszolt, majd halálra is gázolt a metró egy részeg férfit Budapesten még 2021 elején. Az ügyészség szerint a szerelvény vezetője és az állomáson dolgozó diszpécser is hibázott. Egyiküknek sem tűnt fel ugyanis, hogy a férfi elesett és a karja beszorult a sínek közé – írja a szeretlekmagyarorszag.hu

A diszpécser azzal védekezett, hogy épp tüsszentett abban a pillanatban. 

A halálos baleset a Pillangó utcánál történt, amikor egy részeg utas elesett az Örs vezér tere felé tartó szerelvény mellett, a karja pedig beszorult a peron és a szerelvény közé, a szerelvény pedig áthajtott rajta. 

A történtek miatt ketten álltak a vádlottak padjára. A metró vezetője, aki az ügyészség szerint hibázott, hogy indulás előtt a tükrökön és a visszapillantó kamerákon keresztül nem vette észre a történteket, valamint az utasforgalmat felügyelő diszpécser, mert ő sem látta, hogy az áldozat elesett.

A diszpécser azzal védekezett, hogy abban a pillanatban épp tüsszentett, ezért elfordult egy zsebkendőért, és nem látta a balesetet. Az ügyészség a metró vezetőjére másfél éves fogházbüntetést kért, két évre felfüggesztve, valamint kétéves eltiltást a vasúti járművezetéstől. Akkor, ha beismeri a bűncselekményt és lemond a tárgyaláshoz való jogáról. A diszpécserre 1 év két hónapos büntetést kértek, szintén két évre felfüggesztve.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés