Hirdetés

Most érkezett: Mészáros Lőrinc cége „sikeres nyaraltatási programjával” büszkélkedik

Nap Híre portré Nap Híre

Önnek mi jut az eszébe 2023-ról és a nyaralásról? Nekünk biztosan Mészáros Lőrinc és családja mediterrán jachtkörútja. Mégis meglepődtünk, hogy a Mészáros Csoporttól pénteken egy olyan sajtóközleményt kaptunk, amely szerint „sikeresen zárult” a cégcsoport „idei nyaraltatási programja”. Igen, jól olvasták.

A Mészáros család nyaralása az elmúlt hetekben Gulyás Gergelyt és Kövér Lászlót is megszólalásra késztette.  

Azt gondolhattuk volna, Mészáros Lőrinc környékéről idén nem kapunk nyaralással, nyaraltatással kapcsolatos közleményt, de tévedtünk. Ma ugyanis megérkezett szerkesztőségünkbe a „Sikeresen zárult a Mészáros Csoport idei nyaraltatási programja” című közleményt, amit az alábbiakban szó szerint idézünk. 

„Sikeresen zárult a Mészáros Csoport idei nyaraltatási programja. Kétszázmillió forint értékű jótékonysági felajánlásnak köszönhetően csaknem kétezer nehéz helyzetben élő egyszülős és nagycsalád nyaralhatott július közepétől szeptemberig a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét koordináló Pro Filii Alapítvány jóvoltából. A családok félpanziós ellátás mellett a Hunguest Hotels felújított szállodáiban üdülhettek Zalakaroson és Gyulán. A program koordinálásában részt vett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és az Egyszülős Központ is.

Idén nyáron negyedik alkalommal üdülhettek egyszülős- és nagycsaládosok, ezúttal a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a gyulai Hunguest Hotel Erkelben. A július közepétől szeptemberig tartó időszakban 5 napos turnusokban, félpanziós ellátással nyaralhattak a családok.  Az üdültetés 200 millió forintos költségét hazánk egyik legnagyobb magán karitatív szervezete, a Pro Filii Alapítvány állta. A Hunguest Hotels gyulai és zalakarosi szállodáiban összesen 1814 főt láttak vendégül az 5 napos turnusokban, ebből 313 egyszülős, 193 pedig nagycsalád. A NOE és Egyszülős Központ hozzávetőleg fele-fele arányban töltötte meg a szállodákban rendelkezésre álló férőhelyeket.

Az egyszülősök és nagycsaládosok számára biztosított nyaralási lehetőségről szólva Tóth Krisztina, a Pro Filii Alapítvány főtitkára felidézte: „Ez volt a negyedik alkalom, hogy egyszülős és nagycsaládok nyaralhattak térítésmentesen a Mészáros Csoport támogatásával, így már tízezernél is többen élhettek ezzel a lehetőséggel.

Az elmúlt évek kihívásai, a világjárvány, az infláció és az energiaválság különösen sújtotta a több gyermeket, vagy gyermeküket egyedül nevelő szülőket, akik kénytelenek egyre többet költeni a megélhetési költségekre, és az üdülésre, a kikapcsolódásra már nem jutott a családi kasszából. A programnak köszönhetően viszont sokan közülük el tudtak menni nyaralni.” Tóth Krisztina elmondta, a szerencsés családok Magyarország piacvezető vidéki szállodaláncának szálláshelyein pihenhettek: a Hunguest Hotel Freya és a Hunguest Hotel Erkel is patinás fürdővárosokban helyezkedik el, közvetlen kapcsolattal a fürdővel. A résztvevők számára félpanziós ellátást biztosított a szállodalánc. Az üdültetés 200 millió forintos költségét a Pro Filii Alapítvány állta – tette hozzá Tóth Krisztina, aki egyben a Mészáros Csoport társadalmi felelősségvállalás igazgatója is.

A program sikeres lebonyolítása érdekében az Alapítvány idén is a Nagycsaládosok Országos Egyesületével (NOE) és az Egyszülős Központtal működött együtt. Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az idei üdültetés összegzéseként kifejtette: „Mindent elmond a Pro Filii Alapítvány támogatásával zajló üdülések fontosságáról, hogy évről évre közel tízszeres a túljelentkezés. Azt is tudjuk, hogy akik már voltak, kivétel nélkül újra részt szeretnének venni a programban. Idén is így volt ez. Érthető a családok lelkesedése és öröme, hiszen ha naponta 5-10 emberre főz valaki, annak bizony nagy könnyebbség a félpanziós ellátás, és akik évek óta nem tudtak együtt nyaralni gyermekeikkel, azok számára felejthetetlen emlékké válik egy ilyen üdülés. Köszönöm az idei mintegy 650 gyermek és szüleik nevében ezt a nagylelkű felajánlást, mert azt nem a hírek, nem a statisztikák, hanem a gyermekek és szüleik lelke őrzi, s ez mindennél fontosabb! – tette hozzá a NOE elnöke.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője az augusztus végén zárult program kapcsán elmondta: „Hogy mit jelent az egyszülős családoknak ez a nyaralás, azt leginkább az általuk küldött visszajelzések tükrözik vissza. Az egyik, Gyulán nyaraló édesanya például azt mondta, a fürdő végtelen élményt nyújtott a gyerekeknek, akik végig pancsolták az összes napot az ország egyik legjobb strandján. Az étkezések igazi gasztronómiai élményt jelentettek, a szálloda dolgozói pedig végtelenül udvariasak. Egy Zalakaroson vendégeskedő édesanya pedig azért volt hálás, amiért a pihenéssel együtt töltött idők mosolyt csaltak kislánya arcára, és feledhetetlen élményekkel tértek haza.”

Az egyszülős- és nagycsaládosok ingyenes üdültetési programját a nagy sikerre való tekintettel jövőre is folytatni kívánja a Mészáros Csoport karitatív tevékenységét összefogó Pro Filii Alapítvány.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés