Hirdetés

Mészárlással végződött a Newcastle-Tottenham

Nap Híre portré Nap Híre

A Newcastle United hazai pályán 4–0-ra megverte a Tottenhamet az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) 33. fordulójának nyitó mérkőzésén - írja a Sportal.

A portál emlékeztet rá: amikor a Newcastle és a Tottenham legutóbb összecsapott egymással a St James’ Parkban, a „szarkák” úgy nyertek 6–1-re, hogy már az első félidő közepén öt góllal vezettek. Ezt most nyilvánvalóan szerette volna elkerülni a Spurs – amely nagy harcban van az Aston Villával a negyedik helyért –, de a védelme ezen a délutánon is csődöt mondott.

A hazaiak a 30. percben Alexander Isak révén a kaput eltaláló első lövésükből szerezték meg a vezetést, majd másfél perccel később, Pedro Porro ordító hibájából Anthony Gordon meg is duplázta az előnyt (szegény Micky van de Vent, a Spurs holland középhátvédjét mindkét gólnál csúnyán elfektették…).

Gordon ebben a szezonban a „Nagy Hatos” (Big Six) minden tagjának, vagyis a Tottenhamen kívül a Liverpoolnak, az Arsenalnak, a Chelsea-nek, a Manchester Unitednek és a Manchester Citynek is betalált a St James’ Parkban.

A fordulás után Isak újabb gólt lőtt, megint egy kontratámadás végén (és megint Van de Ven mellől), majd a kegyelemdöfést a hajrában egy szöglet után Fabian Schär adta meg a londoni együttesnek (4–0).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés