Hirdetés

Borzalmas mészárlás zajlik Bahmutban, megrázó részletek szivárogtak ki

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Bahmut városát továbbra is ostromolják az oroszok, a Wagner-csapat zsoldosai is a helyszínen harcolnak.

Jevgenyij Prigozsin Bahmut ostromában kulcsszerepet játszó Wagner katonai magánvállalat alapítója úgy fogalmazott, hogy a városért "véres csata zajlik", amelybe már több ukrán különleges egység és rengeteg zsoldos is bekapcsolódott. A csoport alapítója arról is beszélt, hogy az ukránok szerinte az esőzések elállta után elindíthatják ellentámadásukat.

A zsoldoscsoport vezetője szerint az utolsó eső május 2-ra várható, és körülbelül egy hétre van szükség a talaj felszáradásához. Nem kívánt találgatásokba bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy az ellenoffenzíva a győzelem napjára várható-e - írja az ATV.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a szerdai hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz rohamegységek Bahmutban "folytatták az ukrán fegyveres erők alegységeinek felszámolását", a biztosító légideszant erők pedig meghiúsították az északi és a déli szárnyon indított ukrán ellentámadási kísérleteket.

A tábornok az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét mintegy 450 főben nevezte meg. Mint mondta, elérhette a háromszázat azoknak a katonáknak és "zsoldosoknak" a száma, akik a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés