Hirdetés

Szenzáció! Messi otthagyta a PSG-t, visszatért Barcelonába

Garai Kitti portré Garai Kitti

Sajtóhírek szerint Messi a családja és az ügynökei kíséretében, valamint 15 bőrönddel megérkezett Barcelonába. Az FC Barcelona ügyeiben jól értesült Gerard Romero ennek kapcsán azt mondta, hogy a következő napokban óriási fejleményekre számíthatunk. Romero megjegyezte, hogy még nem mondhat konkrétumokat, de jó eséllyel lehet arról szó, hogy Messi és a Barcelona tárgyalhat, sőt, akár meg is egyezhet egymással a napokban.

Lionel Messi barcelonai visszatérését erősítheti, hogy szombat este újból felröppentek azok a hírek, miszerint a hétszeres aranylabdás elhagyja a szezon végén a PSG-t, amely nem hosszabbítja meg Messi nyáron lejáró szerződését.

A Sportal azt írja, bár a párizsi klub mindent megtett, hogy az argentin klasszis Franciaországban maradjon, a vb óta lelassultak a tárgyalások – a klub már nem siet az egyezkedésekkel, és a hírek szerint hajlandó rá, hogy a nyáron ingyen elengedjék a játékost.

A Paris Saint-Germain katari tulajdonosa, Nasszer al-Kelaifi a klub fenntarthatóbb működését figyelembe véve kevésbé hagyatkozna a „sztárnevekre” a jövőben, s inkább a francia tehetségeket helyezné előtérbe. 

 

Mindezekkel együtt a PSG jelentős erőfeszítéseket tett, hogy Messit maradásra bírja, több körben is voltak tárgyalások a hosszabbítást illetően, de nem sikerült megegyezni a folytatásról.

Lionel Messi korábban 2000 és 2021 között volt az FC Barcelona játékosa, a katalánoknál eltöltött ideje alatt 778 tétmérkőzésen 672 gólt szerzett. Tízszer nyert spanyol bajnokságot, hétszer Király-kupát, négyszer Bajnokok Ligáját, nyolcszor spanyol Szuperkupát, háromszor európai Szuperkupát és szintén háromszor klubvilágbajnokságot a csapattal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés