Hirdetés

Messi kontra Mbappé: a döntő előtt Macron is beavatkozott

Morvay Péter portré Morvay Péter

A katari világbajnoki döntő különlegessége, hogy a két csapat vezéregyénisége ugyanabban a klubban futballozik. Ebben Emmanuel Macron francia elnöknek is kulcsszerepe van.

Lionel Messi és Kylian Mbappe egyaránt a Paris Saint Germain szupersztárja, de a két játékos két generációhoz tartozik. A 35 éves Messinek alighanem ez az utolsó esélye arra, hogy pályafutását megkoronázva világbajnoki címet szerezzen, míg a 23 éves Mbappé előtt még hosszú karrier állhat.

A két csatár a nemzeti válogatottban egyaránt a 10 mezt viseli, a PSG-ben azonban a brazil Neymaré ez a szám.

Messi és Mbappé nem csak a végső győzelemért csatázik majd vasárnap, hanem a gólkirályi címért is, jelenleg mindketten 5-5 találatnál járnak. A versenybe azonban beleszólhat még a 4 gólos francia Olivier Giroud és a szintén 4 gólos argentin Alvarez is.

Messi és Mbappé a PSG-ben csapattársak, de vasárnap egymás elleni csatát vívnak
Messi és Mbappé a PSG-ben csapattársak, de vasárnap egymás elleni csatát vívnak

A francia vezetők nagy szerepet játszottak abban, hogy Katar legyen a 2022-es világbajnokság házigazdája. Szintén a katari befektetések tették lehetővé, hogy a PSG egyszerre több szupersztárt is leigazolhasson. 

Emmanuel Macron személyesen is közreműködött abban, hogy Mbappé Párizsban maradjon, amikor a szurkolók hangos kritikával illették. 

A francia elnök meggyőzte a párizsi születésű játékost, amikor az a Real Madrid ellenajánlatát fontolgatta, hogy

maradása hazafias döntés, Franciaország mellett való szavazás lenne.

Mint arról beszámoltunk, Mbappé azért került konfliktusba a PSG vezetésével, mert azt feltételezte, hogy a klub „lejáratókampányt” folytatott a közösségi médiában ellene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés