Hirdetés

Nagy változás jön a Messengerben: ez mindenkit érint

Nap Híre portré Nap Híre

2023 végére mindenkinél életbe lép ez a fontos funkció a Messengerben.

Számos üzenetküldő alkalmazás biztosít alapértelmezettten végpontok közötti titkosítást, ami garantálja, hogy a két (vagy több) fél között folytatott beszélgetés csak az érintettek (és azok eszközei) között zajlik le, titkosított csatornán. A Messengerbe csak néhány éve érkezett meg a funkció, azonban egy normál beszélgetés még mindig nem titkosított. 

Néhány hónapja azonban arról beszélt Mark Zuckerberg, a Meta első embere, hogy megkezdik a tesztelést, és most újabb információk érkeztek a bevezetésről - szúrta ki az Infostart.

Timothy Buck, a Messenger termékmenedzsere egy keddi blogbejegyzésében bejelentette: a Meta kiterjeszti az alapértelmezett végpontok közötti titkosítás tesztjét, és mostantól több millió, már létező chat lesz frissítve titkosítottra. Ami a teljes bevezetést illeti, már ezzel kapcsolatban is szolgált információkkal a Meta: terveik szerint az idei év végére minden, két fél között zajló és „családi chat” esetében alapértelmezett lesz a E2EE.

Az újdonsággal még biztonságosabb lesz a beszélgetés a Messengeren, mely sok elnyomó országban a hatóságok dolgát is megnehezítheti, a chatek tartalmának megtekintése ugyanis sokkal bonyolultabb, ha az végponti titkosítást használ.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés