Hirdetés

Rengetegen meghaltak néhány nap alatt a mérgező alkoholtól

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Legalább nyolcvanegyen haltak bele a hét eleje óta a pancsolt szesz fogyasztásába, a hatóságok szerint azonban tovább nőbet az áldozatok száma.

Az eset a kelet-indiai Bihar államban történt. A mérgező alkohol fogyasztása okozta halálozásról először kedden adtak hírt az országban, a hét közepére azonban harmincegyre nőtt a halálos áldozatok száma. Azóta ez a többszörösére emelkedett - írj a Magyar Hírlap.

Jelentések szerint jelenleg harminc embert ápolnak kórházban, közülök tizenkét beteg állapota súlyos. A pancsolt szesz fogyasztása miatt eddig huszonöten vakultak meg. A bihar állambeli Szaran körzet bírója úgy fogalmazott, hogy  az ügyben eddig 213 embert vettek őrizetbe, sőt két rendőrtisztet is felmentettek munkájuk alól, az egyiküket vezetői pozíciójából.

Felhívták a figyelmet, hogy az államban az alkohol fogyasztása és kereskedelme is tilos 2016 óta, miután több nőaktivista csoport is rámutatott arra, hogy az így is szegénységben élő munkások csekély jövedelmük nagy részét alkoholra költik. A szigorú szabály miatt azonban sokan halnak bele a helytelenül és illegálisan előállított és fogyasztott alkoholba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés