Hirdetés

Ki akarták rúgatni a mentőst, de előléptették

Nap Híre portré Nap Híre

Volt már,  hogy hamburgerezés vagy hangos sziréna miatt, de parkolásért is érkezett kifogás a mentőkhöz, most pedig azért háborodott fel egy hozzátartozó, mert a mentőautó csak a betegek ellátását és szállítását szolgálja. 

Egy nő egy péntek éjjel hívott mentőt 75 év körüli férfi rokonához, mert elhanyagolt krónikus betegségei miatt rosszul lett - írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.  

A mentősök rövid időn belül helyszínre is értek és megvizsgálták a beteget, majd precíz helyszíni ellátást nyújtottak. Kórházba szállítás előtt azonban a mentőápoló arról tájékoztatta a nőt, hogy a mentési helyzetre való tekintettel nincs lehetősége elkísérnie a beteget a mentőautóban, mire az dühöngeni kezdett. 

Először egy tévé híradójával és állásuk elvesztésével fenyegette meg az életmentőket, majd a mentő lépcsőjére állva kezdett hangos telefonálgatásba. A vitának aztán a mentésirányítás vetett véget, amikor rendőri segítség lehetőségét ajánlotta fel rádión. 

A mentősök ezek után indulhattak csak kórházba a beteggel, aki már leginkább rokona viselkedése miatt érezte kellemetlenül magát. Mire a sürgősségire értek, a hivatalos panasz is megérkezett, amiben a nő a mentőápoló azonnali kirúgását követelte. 

Az emiatt indított belső vizsgálat hétfőn lezárult, a mentők hanganyagokkal és statisztikákkal bizonyították, hogy a mentőegység vezetője jó döntést hozott és mindenben a szolgálati szabályzatban leírtak szerint járt el.  

A feljelentés kapcsán megismert betegdokumentációból ráadásul kiderült, hogy a mentőápoló olyan kórképet is felismert a helyszínen, amivel sürgősségi ellátás során csak ritkán találkoznak az életmentők. Az eredményről a panaszost és az érintett mentőápolót is tájékoztatták, aki példamutató ellátásért régió igazgatói dicséretben is részesült. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés