Hirdetés

(18+) Ittas férfi támadt a mentősökre, az autó ablakát is beütötte

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A mentők a férfi testvéréhez érkeztek, ám folyamatosan akadályozta az életmentők munkáját.

Vádat emelt egy férfival szemben a Bajai Járási Ügyészség, miután közfeladatot ellátó személy ellen követett el erőszak bűntettet. A tettes a tesvéréhez kiérkező mentők munkáját akadályozta, majd megfenyegette őket, végül a jármű ablakába is beleütött.

A vádirat szerint az eset még január elején történt, a férfi testvéréhez alkoholfogyasztásból eredő rosszullét miatt értesítették a mentőket Szerelmére. A helyszínre kirékezett mentők egyből megkezdték a testvér ellátását, ám a vádlott eközben indulatos volt.

Előbb a mentőautó ajtaját nem engedte becsukni, majd azt több alkalommal kinyitotta annak ellenére, hogy a sértettek jelezték neki, hogy ezzel zavarja őket munkájuk végzésében. Ezt követően a férfi bekiabált a mentőautóba és azzal fenyegette meg a mentősöket, hogy lefújja őket gázspray-vel. Végül pedig olyan erővel ütött bele a mentőautó oldalsó ablakába, hogy az benyomódott - olvasható az ATV oldalán.

Az ügyszség közleményében kiemelte, hogy a büntető törvénykönyv a mentőszolgálat tagjait közfeladatot ellátó személynek minősíti és eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti. Aki jogszerű eljárásukban őket erőszakkal, vagy fenyegetéssel akadályozza azokat a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés