Hirdetés

Mentális beteg lehet az amerikai tömeggyilkos?

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Több tucatnyian megsérültek, legalább 22-en meghaltak, amikor helyi idő szerint szerda este az amerikai Maine államban egy férfi egy bárban és egy bowling teremben elkezdett lövöldözni.

Ahogyan arról beszámoltunk, egy férfi az amerikai Maine államban, Lewiston városában egymás után két helyszínen is tüzet nyitott, és megölt legalább 22 embert, és legalább 50-et megsebesített.

A rendőrség a lövöldözés után azonosította az elkövetőt, aki nem más, mint a 40 éves Robert Card lőfegyveroktató, aki nemrég mentális egészségügyi problémákkal küzdött. Card a közelmúltban arról számolt be, hogy hangokat hall. A New York Post úgy tudja, hogy a férfit a mentális állapota miatt a nyár folyamán két hétig egy egészségügyi intézményben ápolták.

A rendőrség kijárási tilalmat rendelt el a városban, és a helyi idő szerint szerda este történt tragédia után csütörtökön tanítási szünetet is elrendeltek. A rendőrség a vállalkozásoknak is azt tanácsolja, ne nyissanak ki a nap folyamán.

A Fehér Ház közölte, hogy Joe Biden elnököt tájékoztatják a helyzetről, és „teljes szövetségi támogatást” ajánlottak fel.

Úgy tudni, a szemtanúkat sokkolták a történtek.

"Arra kérek minden embert a [Lewiston] körzetben, hogy kövessék az állami és a helyi hatóságok utasításait" - mondta Janet Mills kormányzó a Lewistonban történt tömeges lövöldözésre reagálva.

Kifejtette, hogy továbbra is figyelemmel fogja kísérni a helyzetet, és közvetlen kapcsolatot fog tartani a hatóságokkal.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés