Hirdetés

Mindenki menekül, amerre lát, ellepte a tömeg a magyar határt

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 14 500-an érkeztek Ukrajnából csütörtökön.

Az ukrán-magyar határszakaszon 7320-an léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 7211-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 118 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - jelezték.

Friss hírek az orosz-ukrán háború kapcsán

Hivatkozás másolása

Ahogy arról korábban a naphire.hu is beszámolt, egyre véresebb a háború, az oroszok ugyanis ismét légicsapásokat mértek a Fekete-tenger partján fekvő Odessza térségére. Támadás érte a szomszédos Mikolajivi területet is, székhelye, Mikolajiv város központjában legalább 18 ember, köztük három gyermek megsérült. 

Arról is beszámoltunk, hogy az odesszai régió elleni támadás kapcsán Volodimir Zelenszkij ukrán enök is megszólalt. "A terroristák ezen csapása azt bizonyítja, hogy nem csak Ukrajna és nem csak népünk élete a célpontjuk. Körülbelül egymillió tonna élelmiszert tároltak a megtámadott kikötőkben. Pontosan annyit, amennyit már régen el kellett volna szállítani afrikai és ázsiai országokba. Az orosz terrort aznap éjjel leginkább megszenvedő kikötői terminálban 60 ezer tonna mezőgazdasági terméket tároltak, amelyet Kínába szántak. Tehát ez mindenkit érint" - közölte Zelenszkij. 

Mindeközben az Európai Unió hat hónappal meghosszabbította az Oroszországgal szembeni szankciókat. Az uniós tagállamok kormányait tömörítő Tanács csütörtökön jelentette be, hogy jövő év január 31-ig meghosszabbítja az Oroszország egyes gazdasági ágazataira vonatkozó korlátozó intézkedéseket.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés