Hirdetés

Nagy a baj, rémisztő hír érkezett a magyar határról

Garai Kitti portré Garai Kitti

Az ukrán-magyar határszakaszon 5035-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3826-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön.

A beléptetettek közül a rendőrség 146 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 73 ember - köztük 24 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - idézte a közleményt az MTI.

    Friss hírek az orosz-ukrán háborúról

    Bővebben Bezárás

    A német parlament engedélyezi a Leopárd 2 tankok Ukrajnába küldését - erről korábban ebben a cikkünkben adtunk hírt. Bár sokan aggódtak a döntés miatt, Boris Pistorius védelmi miniszter az aggályokra reagálva elmondta, hogy Németország semmiképp nem lesz háborúban álló fél. A kijelentést a német kancellár, Olaf Scholz is megerősítette. "Semmilyen körülmények között nem fogunk gyalogos egységeket küldeni Ukrajnába. A NATO alakulatok nem fognak közvetlenül beavatkozni a háborúba” – erről már az atv.hu számolt be csütörtök reggel.

    A lap írt arról is, hogy három év után először előrébb állították a végítélet óráját. A Bulletin of the Atomic Scientists tudományos szervezet által készített órával a kutatók azt próbálják előrejelezni, hogy milyen közel van a világ a globális katasztrófához. A szervezet elnöke szerint az orosz nukleáris fenyegetés miatt az óra jelenleg 90 másodperccel áll éjfél előtt, vagyis közel a véghez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés