Hirdetés

Menekül, ki merre lát - szörnyű hír érkezett a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 6226-an léptek be Magyarország területére kedden, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4095-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 168 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 91 ember - köztük 29 gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta az ORFK. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Friss fejlemény az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy Washingtonba látogat Volodimir Zelenszkij  - aki elmondta, mire vágyik a legjobban - ukrán elnök szerdán, ez lesz az első külföldi útja az ukrajnai háború kezdete óta - írta közleményében a Fehér Ház.

Zelenszkijt Joe Biden amerikai elnök fogadja a Fehér Házban, majd az ukrán elnök beszédet mond az amerikai kongresszus előtt - tájékoztatott Karine Jean-Pierre fehér házi szóvivő.     A nap folyamán egy közös sajtótájékoztató is várható.

A tisztségviselő hozzátette: az amerikai elnök újabb komoly segélyt jelent be Ukrajnának. Zelenszkij látogatása megerősíti, hogy az Egyesült Államok elkötelezetten támogatja Ukrajnát, ameddig csak szükséges - szögezte le Karine Jean-Pierre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés