Hirdetés

Megyeri Csilla ellen is indulhat eljárás - Ilyen büntetés várhat a támadójára

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

Napok óta lázban tartja az országot Megyeri Csilla “verekedős” ügye, akire egy fesztiválon támadt rá egy férfi. Az ügyben a rendőrség nyomoz, a Naphire.hu információi szerint viszont az ismert celeb ellen is indulhat eljárás - ha igazak a sajtóhírek.

A napokban a Tényeknek adott interjúja során ő maga is összeomlott, sírva elevenítette fel az elmúlt napok történéseit, így azt is, mi a legfájóbb számára az egészben. 

“Igazából az zavart, hogy méltatlan helyzetbe kerültem, hogy megbélyegezték a Megyeri Csillát azzal, hogy ott van a neve mellett, hogy megverték. Zavart az igazságtalanság, mert nekem nagyon nagy az igazságérzetem” 

- mondta Megyeri Csilla, akire egy fesztiválon támadt rá egy férfi. A celeb feljelentést tett, a rendőrség garázdaság miatt nyomoz, ugyanakkor a történetben akad egy másik érdekes momentum: egy komment szerint Csilla 2 millióval tartozhat a támadóinak.

A Naphire.hu most egy ügyvéd segítségével próbálta meg kideríteni, milyen kimenetele lehet az ügynek. Dr. Magyar György szerint Csilla támadója valószínűsíthetően legfeljebb pénzbüntetésre számíthat. De a büntetés kiszabását több körülmény is befolyásolhatja, például az, hogy korábban volt-e már büntetve az elkövető, illetve Csilla látleletén mi szerepel. 

“Ha a sértett sérülései 8 napon túl gyógyulnak, akkor súlyos testi sértés bűntette miatt lesz az elkövető felelősségre vonható. Ebben az esetben, ha büntetlen, akár egy magasabb összegű pénzbüntetést is kiszabhat vele szemben a bíróság” 

- folytatta a Naphire.hu-nak Dr. Magyar György.

Az is lényeges momentum lehet majd az ügy megítélésében, hogy Csilla támadója a fennálló tartozás érvényesítése érdekében alkalmazott-e erőszakot vele szemben. Úgy az önbíráskodás bűntette is megvalósulhat. “Ekkor büntetlen előélet esetén is számíthat egy végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre” - tette hozzá határozottan az ügyvéd, majd kérdésünkre azt is elárulta: Csilla ellen is indulhat bírósági per. “Ha pedig a sértett ténylegesen tartozik a tettesnek, akkor azt tanácsoljuk, hogy a törvény útján érvényesítse követelését. Forduljon ügyvédhez, aki egy ügyvédi felszólítást követően akár fizetési meghagyást is benyújthat, illetve szükség esetén polgári pert indíthat” - mondta Dr. Magyar György lapunknak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés