Megszűnhet a Forma-1, ebből világraszóló botrány lesz

  • Sport
Virág Márton portré Virág Márton

Akkora feszültségek vannak a háttérben, ami miatt kettéválhat a Forma–1-et tulajdonló Liberty Media  és a Nemzetközi Automobil Szövetség, azaz az FIA ténykedése.

A Forma-1-et tulajdonló  ugyanis nem tetszik a Nemzetközi Automobil Szövetség, azaz az FIA ténykedése, ezért felmerült annak a lehetősége, hogy elszakadjanak attól. Az elválás ugyanakkor névváltoztatással is járna, mert a Liberty Media csak a kereskedelmi jogokat birtokolja, a Forma–1 név pedig az FIA tulajdona. Állítólag a Liberty Mediának többek között abból elege lett, hogy az FIA megvétózta a hat sprintfutam bevezetését, hogy a versenyzőknél alkalmazza az ékszertilalmat.

Minderről a BBC Forma–1-es tudósítója, Andrew Benson a Chequered Flag elneveztésű podcastben bokszutcai pletykákra hivatkozva számolt be. Benson szerint az F1 most egy köztes megoldáson gondolkodik. Az elképzelések szerint az FIA-nak meghagynák a jelképes szerepét a sportágban, tehát Mohammed bin Szulajm FIA-elnök is kilátogathatna a futamokra, de a szövetség egyáltalán nem venne részt  a sportág irányításában - írta a player.hu.

Cimkék:
  • Forma-1
  • FIA
  • megszűnik
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet