Hirdetés

Megszűnhet a Forma-1, ebből világraszóló botrány lesz

 portré

Akkora feszültségek vannak a háttérben, ami miatt kettéválhat a Forma–1-et tulajdonló Liberty Media  és a Nemzetközi Automobil Szövetség, azaz az FIA ténykedése.

A Forma-1-et tulajdonló  ugyanis nem tetszik a Nemzetközi Automobil Szövetség, azaz az FIA ténykedése, ezért felmerült annak a lehetősége, hogy elszakadjanak attól. Az elválás ugyanakkor névváltoztatással is járna, mert a Liberty Media csak a kereskedelmi jogokat birtokolja, a Forma–1 név pedig az FIA tulajdona. Állítólag a Liberty Mediának többek között abból elege lett, hogy az FIA megvétózta a hat sprintfutam bevezetését, hogy a versenyzőknél alkalmazza az ékszertilalmat.

Minderről a BBC Forma–1-es tudósítója, Andrew Benson a Chequered Flag elneveztésű podcastben bokszutcai pletykákra hivatkozva számolt be. Benson szerint az F1 most egy köztes megoldáson gondolkodik. Az elképzelések szerint az FIA-nak meghagynák a jelképes szerepét a sportágban, tehát Mohammed bin Szulajm FIA-elnök is kilátogathatna a futamokra, de a szövetség egyáltalán nem venne részt  a sportág irányításában - írta a player.hu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés