Hirdetés

Megölte terhes feleségét egy férfi

Nap Híre portré Nap Híre

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy szerb-magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét.

A jelenleg 42 éves férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. Az ítélőtábla döntése alapján a vádlott legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra. A táblabíróság döntésével súlyosította az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által a vádlottra kiszabott húsz év fegyházbüntetést.

A válást tervező férfi 2020. november 6-án reggel, szegedi otthonuk hálószobájában egy konyhakéssel rátámadt alvó, a terhesség hetedik hónapjában járó feleségére. A vádlott a felébredő, védekezni próbáló asszonyt több mint harmincszor szúrta meg. Elsősorban a fejét és a felsőtestét támadta, olyan erővel, hogy a kés pengéje eltört, ekkor a férfi a konyhából újabb kést vett magához, s azzal folytatta a bántalmazást. A szúrások közül több a magzatot is elérte. 

A nő a helyszínen életét vesztette, és magzatja is elhalt. A gyilkosság idején a hálószobában volt közös, három és fél éves kislányuk is. A férfi végül lemosta kezéről a vért, felkapta gyermeküket, gépkocsiba ültette, és elhagyta a helyszínt. Anyjához ment, aki értesítette a rendőrséget, így a férfit elfogták. 

A szakértők szerint a vádlott paranoid személyiségzavarban szenved, ami a bűncselekmény idején közepes fokban korlátozta beszámítási képességét. Gátlásainak feloldásában közrejátszhatott, hogy előző éjjel közepes mennyiségű alkoholt fogyasztott.

A vádlott az utolsó szó jogán beismerte bűnösségét, azt mondta, sajnálja és megbánta a történteket.     Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró a jogerős ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott emberi mivoltából kivetkőzve, nagy fokú testi és lelki szenvedést okozva ölte meg várandós felségét.

A táblabíróság a bűncselekmény társadalomra veszélyessége miatt látta szükségesnek a büntetés súlyosítását. A férfira azért nem a legsúlyosabb - tényleges életfogytiglani - büntetést szabták ki, mert beszámítási képessége korlátozott volt.

Cimkék:
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés