Hirdetés

Nem várt fordulat: megkegyelmez az unió Magyarországnak

 portré

De az is lehet, hogy csak beadja a derekát. Nézőpont kérdése. Szinte percenként változnak a hírek az uniós olajembargóról, most úgy tűnik Magyarország engedményt kaphat, ha nem vétózza meg a szankciót.   

Az EU napi 780 millió eurót fizet az olajért és a gázért Moszkvának.

Az Európai Bizottság Magyarországot és Szlovákiát is felmentheti a most előkészítés alatt álló orosz olajembargótól, figyelembe véve, hogy a két ország mennyire függ az orosz energiától – mondta hétfőn két uniós illetékes a Reutersnek. A lap értesülései szerint a bizottság várhatóan kedden fejezi be a következő, egyben hatodik uniós szankciócsomagot az Oroszországgal szemben az ukrajnai lépései miatt, amely magába foglalná az orosz olaj felvásárlásának tilalmát is, amelynek exportja Moszkva bevételeinek jelentős forrása – írta az Index.

A 27 tagú Európai Unió egységességének megőrzése érdekében a Bizottság mentességet vagy hosszú átmeneti időszakot ajánlhat Szlovákiának és Magyarországnak – mondta az egyik illetékes a hírügynökségnek. Kiemelik továbbá, hogy az olajembargó mindenesetre valószínűleg fokozatosan bevezetésre kerül, és talán csak a jövő év elejétől fog teljes mértékben érvénybe lépni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés