Hirdetés

Rendkívüli hír: fontos döntést hozott III. Károly Harry és Meghan gyerekeiről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Mint ismert, Harry herceg és Meghan Markle gyermekei nem kapták meg születésük után automatikusan a hercegi és hercegnői titulust, ami szüleiknek nem igazán tetszett. Azonban nem sokkal azután, hogy III. Károly került a trónra, hatalmas változás történt, a gyerekek neve szinte egy csapásra megváltozott.

II. Erzsébet tavaly szeptemberi halála után a trónra III. Károly került, így az uralkodó gyermekei, unokáig az 1917-es törvény értelmében már jogosak a hercegi és hercegnői titulus használatára. Ez nem volt gond korábban sem Vilmos herceg gyermekeinél, akik születésükkor azonnal megkapták a címet, viszont Harry herceg két gyermeke, Archie és Lilibet esetében más volt a helyzet.

Bár III. Károly uralkodása kezdetekor azonnal megváltozott Harry gyermekeinek a neve is, a Buckingham-palota mégis hosszú hónapokig titkolta a hírt, sőt a változás is csak néhány hete derült ki, a kis Lilibet keresztelője után, ezt követően pedig kénytelenek voltak frissíteni az uralkodói honlapon szereplő családtagok neveit tartalmazó listát is - írja az ELLE.

Sokáig úgy tűnt, Harry herceg könyve miatt Károly király már nem szeretné, ha a gyerekek kapnának titulust, de most kiderült erről hónapokkal korábban egyeztettek. Még a Tartalék megjelenése előtt tisztázták a helyzetet, és megállapodtak abban, Archie és Lilibet használhatják a hercegi, hercegnői megszólítást. Bár a törvény erre lehetőséget ad, a viharos kapcsolat miatt kétséges volt a dolog. 

Azonban a gyerekek az iskolában ezután is a Mountbatten-Windsor vezetéknevet fogják használni, felnőttként pedig dönthetnek arról, hogy melyik formát alkalmazzák majd. Harry herceg és Meghan nem szerették volna őket megfosztani a születési joguktól, ezért is kapták meg a titulust. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés