Amerikában díjazzák Harry herceg és Meghan Markle hősies lépését

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Rangos elismerést vehet át december 6-án a New Yorkban megrendezésre kerülő  Robert F. Kennedy Ripple of Hope Gálán Harry herceg és felesége, Meghan Markle, amiért kiálltak a brit királyi család rassziumusa ellen.

A díjátadó házigazdája, John F. Kennedy unokahúga, Kerry Kennedy lesz, aki úgy fogalmazott, hogy a páros bátran kiállt a királyi családdal szemben, annak ellenére is, hogy tudták, emiatt hátrány éri őket.

Tudták, hogy ha ezt megteszik, annak következményei lesznek, hogy kiközösítik őket, elveszítik a családjukat, a pozíciójukat ebben a struktúrában, és hogy az emberek őket fogják hibáztatni ezért. Ők mégis megtették, mert úgy gondolták, hogy nem tudnának együtt élni önmagukkal, ha nem kérdőjelezik meg ezt a tekintélyt. Szerintem hősiesen tették a lépés

- mondta Kennedy. Mint ismert, Meghan Markle és Harry herceg botrányt keltő kijelentéseket tetta királyi családon belüli rasszizmusról az Oprah Winfrey-nek adott interjúban. Akkor azt állították, hogy a királyi család egyik rangidős tagja az első gyermekük, Archie születése előtt rasszista megjegyzéseket tett a bőrszínére - írja az Index.

Az interjút követően Harry testvére, Vilmos herceg is megszólalt, aki kénytelen volt megvédeni a monarchiát és a családját. Akkor azt nyilatkozta egy újságírónak, hogy "mi egyáltalán nem vagyunk rasszista család". 

Ez is érdekelhet