Hirdetés

Meghalt Csapó Gábor, a legendás magyar vízilabdázó

Garai Kitti portré Garai Kitti

A magyar olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó 72 éves volt. 

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának közlése szerint a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott - írja az MTI.

„Egy újabb legendát veszítettünk el, aki nem csupán azokban a csapatokban számított kiemelkedő játékosnak, amelyekben játszott, de aki egyéniségével, tudásával, karizmájával meghatározó módon formálta is a sportágat. Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező” – mondta az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

A Naphíre legutóbb másfél héttel ezelőtt adott hírt a legendás sportoló állapotáról, akit két és fél hete szállították kórházba, ahol mélyaltatásban tartották. A légzéselégtelenség miatt kórházba került Csapót levették a lélegeztetőgépről, múlt héten pedig már a felesége is meglátogathatta a Honvédkórház intenzív osztályán. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés