Hirdetés

118 évesen meghalt a világ legidősebb embere

Garai Kitti portré Garai Kitti

Elhunyt 118 évesen a világ legidősebb embere, André nővér a dél-franciaországi Toulon egyik idősek otthonában. Halálhírét az ápolóintézet szóvivője, David Tavella közölte.

Nagyon szomorúak vagyunk, de ő a szeretett testvéréhez kívánt jutni. Számára megváltás volt 

- mondta a szóvivő. 

Polgári nevén Lucile Randon 1904. február 11-én született a franciaországi Alésben egy hugenotta családban. Túlélte a spanyolnáthát és két világháborút. Az André nővér nevet 1944-ben vette fel bátyja nyomán, amikor csatlakozott a katolikus Szeretet Leányai Páli Szent Vincéről Nevezett Irgalmas Nővérek Társulatához. Három évtizeden át dolgozott Vichy városának egyik kórházában árvákat és idős embereket ápolva - írja a Bors.

André nővér a 117. születésnapja előtt a koronavírust is elkapta, de szerencsére átvészelte a kórt. 

A 110 éven felüli embereit számon tartó kaliforniai szervezet, a Gerontoloy Research Group (GRG) szerint a világ legidősebb embere volt a japán Tanaka Kane tavaly április halálát követően. A köztiszteletben álló japán néni egy fukuokai idősek otthonában élt a legnagyobb megbecsülésben. Hajlott kora ellenére rendszeresen szokott társasozni és matekfeladatokkal tartotta frissen a memóriáját. 

Az egész életét végigdolgozta, korábban volt egy tészta és egy süteményes boltja is. Hihetetlenül régen, több, mint 100 évvel ezelőtt ment férjhez. Négy saját és egy örökbefogadott gyereket nevelt fel. Az idős hölgy 1903. január 2-án született, így elmondhatta magáról, hogy több században is élt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés