Megdöbbentő titok derült ki II. Erzsébet királynőről

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Nelson Mandela szívmelengető becenevet adott a néhai II. Erzsébet királynőnek, amiről most az uralkodó fia, Károly számolt be.

A titok felfedésének az volt az apropója, hogy a Buckingham-palotában először tartott a feleségével, Kamilla királynével bankettet, mégpedig Dél-Afrika elnökének, Cyril Ramaphosa-nak és feleségének, Dr. Tshepo Motsepe-nek.

Károly a beszédében természetesen édesanyja, II. Erzsébet előtt is tisztelgett, valamint felidézte a korábbi dél-afrikai elnökök, köztük Nelson Mandela látogatását is, akit különleges kapcsolat fűzött a néhai királynőhöz.

1997-ben az egyik dél-afrikai látogatásom alkalmával Mandela elnök elmondta, hogy különleges nevet adott édesanyámnak – Motlalepula, ami azt jelenti »esővel jönni«. Megnyugtattak, hogy ez Mandela elnök különleges szeretetének jele volt, amelyet a királynő iránt érzett, nem pedig egy arra a brit szokásra irányuló megjegyzés, hogy mindenhová magunkkal visszük az időjárásunkat!

- idézte fel III. Károly, aki azt megemlítette, hogy inspiráló és bátor munkát végeztek, amelynek nyomán sikeresen lerakták a modern, demokratikus Dél-Afrika alapjait - írja a Glamour.

Ez is érdekelhet