Hirdetés

Brutális medvetámadás ért egy 16 éves székely fiút

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Vélhetően egy bocsos anyamedve támadt vasárnap egy 16 éves fiúra a Homoródszentmártonhoz tartozó Abásfalva határában. A tinédzsert kórházba szállították, ahonnan hamarosan hazaengedik.

A Székelyhon lap beszámolója szerint a több száz kilós medve a lábánál fogva kezdte el ráncigálni a tinédzsert, és több helyen is megharapta a testét. A fiú vastag kabátot viselt a támadáskor, amit szintén elszakított a vérengző állat. A medve csak akkor engedte el a fiút, amikor kutyák támadtak rá. Az eset után a 16 éves gyermek nem tudott felállni, a társai vitték Abásfalvára, ahonnan a szülei vitték kórházba.

A tinédzser a támadást követően elmondta, az unokatestvérével vasárnap közösen indultak el egy ismerősükhöz, aki éppen a kecskéket legeltette egy gyümölcsös közelében, a patak mellett. Amikor átment a patakon, ugatni kezdtek a kecskéket őrző kutyák, ő pedig erős morgást hallott, és futni kezdett, de megbotlott, elesett. Majd meglátta a medvét is, ami rátámadott.

Az eset kapcsán a homoródszentmártoni polgármester is megszólalt, aki úgy fogalmazott, hogy a támadás pontos körülményeit még nem tisztázottak, de a vadállat veszélyes lehet. Hozzátette, először megpróbálják elriasztani a település közeléből, kilövése csak az utolsó opció.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés