Hirdetés

Brutális támadás: kutyát sétáltató férfira támadt egy vérszomjas medve

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Barnamedve támadt szerdán egy kutyáját sétáltató férfira a Ljubljanától alig húsz kilométerre délre fekvő Zelimlje falu közelében. A férfi a támadást könnyebb sérülésekkel megúszta.

A férfi egy olyan területen sétált, ahol fakivágás folyik - közölte az önkormányzat, és ismételten felszólította a helyieket és más látogatókat, hogy tartsák be a medvetámadások megelőzésére vonatkozó szabályokat: csak jól kitaposott ösvényt használjanak, és a kutyákat tartsák pórázon. A helyi vadászegyesület az esetről értesítette az illetékes minisztériumot.

A szörnyű támadásról a reggeli órákban értesítették a rendőrséget. A férfi kutyájával és egy másik emberrel sétált az erdőben, amikor rátámadt a medve. Az állat a lábába harapott, de a férfi szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket - adta hírül az MTI.

A területen egyébként több medve él, így a hatóságok számára nem számítanak idegennek az ehhez hasonló incidensek. Legutóbb 2019-ben történt medvetámadás, akkor egy hét különbséggel kétszer is emberre támadott egy kölykeit védő nőstény. Az első áldozata egy kocogó volt, a másik pedig egy 80 éves nőt. Mindkét áldozat túlélte a támadást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés