Hirdetés

Kis híján tragédiába fulladt a kutyasétáltatás, medve támadt egy idős házaspárra a határon

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az idős nő férje medveriasztó spray-t vetett be, amivel végül sikerült elriasztania a vadállatot.

Egy 73 éves nőt támadott meg vasárnap délután egy medve, miközben a férjével és a kutyájával sétált az amerikai-kanadai határ közelében. A Montana Fish, Wildlife & Parks tisztviselőit is értesítették arról, hogy medve támadott egy nőre a Trail Creek partján, mindössze néhány mérföldre nyugatra a North Fork Roadtól.

„Az áldozat a férjével és a kutyájával együtt tartózkodott a nemzeti park területén, amikor egy medve előbújt a sűrű bozótosból és megtámadta” – közölték a hatóságok. „A nő férje bevetette a nála lévő medve spray-t, aminek hatására az állat elmenekült. Ezt követően visszatértek a járművükhöz és olyan helyre mentek, ahonnan biztonságban értesíteni tudták a mentőszolgálatot” – írja az ABC News.

A támadás helyszínére, az amerikai-kanadai határtól mintegy 20 mérföldre mentőhelikoptert küldtek, majd a nőt azzal szállították a Montana állambeli Kalisbellben lévő kórházba. „A hatóságok és a medveszakértők is vizsgálják az esetet, és figyelemmel kísérik az állatok mozgását a Trail Creek mentén” – közölték a tisztviselők.

A helyszínt az eset után lezárták, és nem is engednek be senkit, amíg a nyomozás folyik. Az nem derült ki, hogy milyen medve támadott a nőre.

„Montana államban rengeteg medve él. Ősszel hosszabb ideig aktívak, mivel a téli álomra készülve több táplálékot fogyasztanak. Ráadásul a jelenlegi időszak átfedésben van a vadászati szezonnal és más őszi szabadidős tevékenységgel is” – hívta fel a kirándulók figyelmét az eset után a nemzeti park. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés