Hirdetés

Rendkívüli: barnamedve kószál az Aggteleki Nemzeti Parkban

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az állatot a nemzeti park déli határának térségében észlelték.

Az Aggteleki Nemzeti Park szombat este a közösségi oldalán hívta fel a látogatók és kirándulók figyelmét, hogy a park délu határának térségében, Kánó és Felsőtelekes között barnamedvét észleltek. Az állatot egy szóróra kihelyezett vadkamera fényképezte le.

Magyarország területére időnként beérkező, kóborló medvék előszeretettel látogatják ezeket a vadászati létesítményeket. Ezt tette például az Iwo nevű, Lengyelországban jeladóval ellátott medve is, aki szinén ezen az útvonalon haladt el, és Rudabányát elérve egy szórón töltött el pár napot, mielőtt visszafordult. Ő Aggtelektől körülbelül 2 kilométerre délre hagyta el az országot

- írták a Facebookon megosztott bejegyzésben, amiben kiemelték azt is, hogy a szombaton észlelt állat mozgásáának irányáról jelenleg nem rendelkeznek több információval.

Ahogy arról a Nap Híre is beszámolt, a napokban az Egererdő Zrt. figyelmeztette a kirándulókat a honlapján, hogy a Bükkalján kihelyezett vadkamerák több alkalommal rögzítették medve jelenlétét az elmúlt hetekben, így arra kérnek mindenkit, hogy saját biztonsága érdekében fokozott figyelemmel közlekedjenek a Bükk erdőtömbjeiben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés