Hirdetés

A MÁV úgy tesz, mintha megérkezett volna a 21. századba

Nap Híre portré Nap Híre

A MÁV közleményben jelentette be, hogy az okostelefonon is megjeleníthetők a vasútállomások kijelzőinek adatai, vagyis a rendkívüli helyzetek okozta forgalmi változások, menetidők, vágányszámok és figyelmeztetések. Gyakorlatilag a vasúttársaság úgy tesz, mintha megérkezett volna a 21. századba.

Azt írták, az adatok a mikorindul.hu címen keresztül érhetők el, amely után a kiválasztott állomás nevét kell a böngésző címsorába beírni. A megtekintést az egyre több állomáson megtalálható QR-kódok is lehetővé teszik, a budapesti elővonalak közül majdnem az összesen elhelyezték már ezeket. Az utasoknak azt ajánlják, hogy mentsék el a számukra fontos állomások linkjét, de a kezdőképernyőre is kirakhatják azokat a közvetlen eléréshez.

Közleményük szerint ma már  1300 vasútállomás és megállóhely menetrendi adatai és rendkívüli információi érhetők el, majdnem 150 állomásról pedig az indulási vágányszámokat is meg lehet tekinteni. Terveik szerint a fejlesztést, a QR-kódok kihelyezését kiterjesztik a kevésbé forgalmas regionális állomásokra, megállóhelyekre is, ahol jelenleg nincs digitális kijelző - közölte az MTI. 

A MÁV az elmúlt időszakban többször is kiverte a biztosítékot a magyar utasoknál. Mint arról a naphire.hu is beszámolt, október elején például eltört a sín a Nyugati pályaudvar és Kőbánya között, emiatt óriási káosszal kellett szembesülniük az utazni vágyóknak: 20-40, esetenként 40-60 perces késéseket tapasztalhattak. Előtte pedig egy megdöbbentő tanáccsal borzolták a kedélyeket: azt tanácsolták a nemzetközi csatlakozást lekéső utasoknak, hogy éjszakázzanak a váróban

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés