Hirdetés

Dráma az uszodában: Agyvérzést kapott egy 12 éves kisfiú

Garai Kitti portré Garai Kitti

A 12 éves Miklós úszásórán vett részt a mátészalkai uszodában, amikor rosszul lett. A kisfiú azonnal jelezte az oktatónak, hogy nem érzi jól magát, majd kiszállt a medencéből. A gyermek az öltözőbe ment, ahol epilepsziajellegű görcsöt kapott. Az úszómester értesítette a mentőszolgálatot, miközben próbálta ellátni a gyermeket, aki az eszméletét is elveszítette. 

A kisfiú életveszélyes állapotban szállították kórházba, az RTL Híradó úgy tudja, agyvérzést kapott. "Felmerült a stroke gyanúja is, ezért helikopter segítségével azonnal a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába szállítottuk" - mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális szóvivője. 

A kisfiú édesanyja teljesen összetört. Mint mondta, semmilyen előzménye nem volt az esetnek. "A fiamat jelenleg is altatják. Nem akarják felkelteni, mert akkor a vér ismét elindulna az agyába, és sokkot kapna" - mondta könnyeivel küszködve az aggódó nő.

A győrteleki édesanyát nagyon megviseli ez a helyzet, hiszen a kisfiát Debrecenben kezelik, és mivel nincs autója és buszjegyre sem telik neki, így nem lehet ott a gyermeke mellett. "Tegnap voltunk az önkormányzat kocsijával, de nem tudunk menni hozzá. Nincs semmink" – panaszolta Erzsébet.

A család információi szerint egy darabig még biztosan nem ébresztik fel Miklóst az orvosok, így egyelőre azt sem tudni, szenvedett-e valamilyen maradandó károsodást.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés