Hirdetés

Drámai részletek a hatvani kisdiák, Máté haláláról

 portré

A Hatvanban élő, tragikus sorsú, hetedik osztályos kisfiú már nagyon várta a vakációt. Családja most a temetésére készül.

Gyászol a város. Gyászol a Kossuth Lajos Általános Iskola. Tanárai, osztálytársai döbbenten siratják azt a tragikus sorsú, 14 éves kisfiút, aki ma reggel nyolc óra előtt holtan esett ki a saját padjából. 

Fotó: naphire.hu/Virág Márton

Fekete zászlót lenget a szél az iskola bejárata fölött. Csak néhány diák lézeng az épület előtt, többségük már délelőtt hazamehetett. De a tragádia rányomja a bélyegét a folyosókra, a tanárira is, ahol ottjárttunkkor épp osztályozó konferenciát tartanak.

- Nagy volt a riadalom az iskolában, amikor a nyolc órai becsengetés előtt a 7/A -ba járó Máté váratlanul rosszul lett. Úgy tudom, kiesett a padból, mire a földre ért, már leállt a szíve – mondta a naphire.hu-nak egy neve elhallgatását kérő informátor.



Fotó: naphire.hu/Virág Márton

– A tanárok rögtön kiküldték a diákokat tanteremből, majd elkezdték az újraélesztést. Közben három szirénázó mentő is lefékezett az iskola előtt, köztük egy speciálisan felszerelt gyermekrohamkocsi. Az orvosok együttes erővel, kétségbeesve próbálták újraéleszteni a fiút, de már nem tudták megmenteni az életét.

A tanárok és a diákok összeomlottak a hír hallatán. Bár a mai napon eredetileg tanítás helyett játékos programokat szerveztek a tanárok, a naphire.hu úgy tudja, a tragédia miatt több osztálynak is elmaradt a foglalkozása, a gyerekek egy részét már délelőtt 10 órakor hazaengedték. 

Információnk szerint a tragikus sorsú kisfiút az édesanyja egyedül nevelte, Máté halálát hirtelen szívleállás okozhatta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés