Hirdetés

Marokkó 2 góllal megverte Belgiumot a foci-vb-n

Nap Híre portré Nap Híre

Talán a katari foci-vb eddigi legnagyobb meglepetése történt meg vasárnap délután. A csoportkörben Marokkó egy 73. percben lőtt szabardúgásgóllal megszerezte a vezetést Belgium ellen, a végeredmény pedig egy 92. percben szerzett találattal állt be. A végeredmény 2-0.

A belga Amadou Onana (b) és a marokkói Szofiane Bufal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban
A belga Amadou Onana (b) és a marokkói Szofiane Bufal a katari labdarúgó-világbajnokság F csoport második fordulójában játszott Belgium-Marokkó mérkőzésen a dohai at-Tumama Stadionban MTI/EPA/Georgi Licovszki

Marokkó utoljára 1998-ban győzött világbajnokságon, Skócia ellen.

A találkozó elejétől fogva a második győzelmükre hajtó belgák diktálták a tempót, a vb-t döntetlennel kezdő marokkóiak - akiknél az elsőszámú kapus, Jásszina Bono a himnusz közben rosszul lett, és nem vállalta a játékot - erejéből csak egy-egy veszélytelen ellentámadásra futotta. Komoly helyzetet eleinte az európai gárda sem tudott kidolgozni, és csak a 19. percben találta el először a kaput, majd fokozatosan magukra találtak a marokkóiak, és egyre többet birtokolták a labdát. A félidő slusszpoénja Zijecs gólja lehetett volna, de azt videózás után - les miatt - érvénytelenítette a játékvezető.     

Térfélcsere után mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a kezdővé előlépett Munir Mohamedi több nagy védést is bemutatott. Marokkó némi meglepetésre, részben Thibaut Courtois hibájából vezetéshez jutott, így Roberto Martínez kapitány még a combsérüléséből lábadozó Romelu Lukakut is becserélte. Belgium mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a támadásokból hiányzott az átütőerő, a hajrában pedig Abuhlal bebiztosította a marokkói diadalt, így a favoritok közé sorolt európai együttes 1994 óta először kapott ki vb-csoportkörben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés