Hirdetés

Szívszorító felvételen az oroszok pusztítása, szellemváros lett Mariupol

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Az Azovi-tenger partján található várost az orosz hadsereg hosszú hónapokon keresztül ostromolta.

A Google Earth nemrég friss műholdfotókat készített az ukrán városról, amelyeken jól látszik, hogy az elmúlt egy évben az oroszok milyen borzalmas pusztítást végeztek. Megszámlálhatatlan épület megsemmisült, köztük intézmények és lakóházak is. 

Bár a Google Earth elméletileg havonta frissíti képeit, de ez gyakran különböző okokból elmarad. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy a mariupoli frissítés mikor került a programba, azonban a twitterezők csak most fedezték fel a látványos változást - írja a Telex.

Bár a számok nem lettek megerősítve, de ukrán szakértők szerint az oroszok a tavalyi évben mintegy 20 ezer civilt öltek meg a városban, és az épületek több mint 90 százaléka megsérült vagy a földdel vált egyenlővé.

A szétbombázott, szétágyúzott, 430 ezresről a becslések szerint 100 ezresre fogyatkozott város egy romhalmaz, ma már inkább egy szellemvárosra emlékeztet. Hosszú ideig a legalapvetőbb dolgok sem működtek, áram, gáz és víz sem volt a településen, úgy kellett a helyieknek feliratkozniuk, hogy kapjanak ivóvizet, amire gyakran napokat kellett várniuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés