Hirdetés

Marco Rossi készül valamire

Nap Híre portré Nap Híre

Péntek este a magyar válogatott ismét nagyon izgalmas mérkőzésre készül: a szintén Európa-bajnokságra készülő Törökország ellen lép pályára a Puskás Arénában. 

A törökök elleni találkozó tökéletes felkészülést jelent a nyári Európa-bajnokságra, ahol a magyar válogatottnak hatalmas álmai lesznek, méghozzá nem más, mint átlépni a csoportkör küszöbét. A pénteki meccs egyik különlegessége, hogy ismét hazai pályán üdvözölhetjük a sérüléséből felépült Szoboszlai Dominikot és Gulácsi Pétert. Mivel Willi Orbán megsérült, ő sajnos nem tud pályára lépni. Az NB1.hu felidézte, Gulácsit nagyon régen láthattuk itthon játszani, és esélya van rá, hogy ha esetleg nem is Törökország, de kedden Koszovó ellen ismét védhet a magyar válogatottban.

A veretlenség fontos tényező az önérzet szempontjából, de nem több annál. A török csapat komoly ellenfél, ezért az esélyeket tisztán kell látni. Megpróbáljuk folytatni ezt a jó szériát, de bármiféle hasonlítgatás az Aranycsapattal sántít, mert az a legendás együttes teljesen más kategória volt egy más korszakban" - mondta Telkiben sajtótájékoztatón az MTI érdeklődésére Marco Rossi arra reagálva, hogy a törökök elleni lehet egymás után a 13. veretlen meccse a nemzeti együttesnek, ennél hosszabb sorozatra pedig legutóbb az Aranycsapat volt képes 1954 és 1956 között.

Rossi viccelődve megjegyezte azt is, jó lenne a mérkőzésen mindkét kapust játszatni, de ez lehetetlen, mert akkor kénytelen lenne beáldozni egy támadót. "Dárdai Mártont viszont játszatni szeretném. Az edzéseken nagyon jó tapasztalatom van, így az egyik meccsen mindenképpen kipróbálnom".

Az 59 éves tréner úgy vélte, a törököké lehet a meglepetéscsapat az Eb-n és azért imádkozik, hogy a magyar is az lehessen, amihez szerinte szerencse is kell. Például ahhoz, hogy a kulcsjátékosok ne legyenek sérültek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés