Hirdetés

Marco Rossi a magyar-holland után: "vannak idióták"

Nap Híre portré Nap Híre

Nem ért egyet a magyar szövetségi kapitány után azokkal, akik lebecsülik a Nemzetek Ligáját. Marco Rossi erről a Hollandia elleni döntetlen után.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya nem igazán tudta eldönteni, hogy most örüljön az egy pontnak, vagy sirassa az elvesztett kettőt – számolt be róla az Index.

"Kissé keserű a szájíz. Emberelőnyben, a 83. percben kaptuk a gólt, rögzített játékhelyzetből. Tele vannak 190 centis játékosokkal a hollandok, ezért mindig veszélyes egy ilyen kapuközeli szabadrúgás. Becsúszhat egy ilyen gól. De azért gratulálok a srácoknak. Nem szeretek ennyire védekezni, de ilyen minőségű ellenféllel szemben erre van szükség. A németek ellen egy óra után elfogytunk, most viszont nem, lehoztuk a taktikai tervet. Le a kalappal mindenki előtt. Ez a hozzáállás, ez a győzni akarás kell ahhoz, hogy pariban legyünk az ellenféllel. Azt olvastam, hogy pihentetni fognak néhány játékost a hollandok, de ez nem így volt, a legerősebb összeállításban játszottak."

"Olyasvalaki vagyok, aki a saját útját járja. Igyekszem megosztani a játékosaimmal az elképzeléseimet, nem vagyok diktátor. Nem erőltetem rájuk a gondolataimat. Én is szoktam hibázni, ahogy a németek ellen hibáztam is. Az összeállításról annyit, ha bárki meg akarja kérdezni, miért iksz játszik, miért nem ipszilon, hát nyugodtan hívjon fel! Boszniában majd legalább egy döntetlen kell, sőt inkább győzelem. Az egy másmilyen mérkőzés lesz. Benn akarunk maradni az A divízióban. Vannak idióták, akik azt mondják, semmi értelme a Nemzetek Ligájának. De ez ostobaság, az A ligából indulva jobb kiemelést kapsz a vb-selejtezőkre, mintha a másodikból sorsolnának" - tette hozzá a kapitány.

Fiola teljesítményéről Rossi ezt mondta: „Nem azért hívok meg egy játékost, mert bele vagyok zúgva, hiszen hetero vagyok. Fioláról én sem gondoltam volna, hogy Újpestre igazolva ilyen gyorsan formába lendül. Olyan játékosokat kell figyelni, akiknek kétséges a játéka. Botka Bosznia ellen nagyon jól játszott, pedig csak egy meccse volt előzőleg. Ma is beállt, és megoldotta a feladatát.”

Végül az Index kérdésére Nikitscher Tamás játékát is értékelte a kapitány. „Amikor meghívtam Nikitschert, hányan számítottatok erre? Én sem gondoltam volna, hogy meg fogom hívni, aztán meghívtam. Megtetszett a játéka, Bosznia ellen és ma is végigjátszotta a meccset. Persze Nagy Ádámról nem fogok lemondani. De ő most nincs jó pillanatban. Le a kalappal Nikitscher előtt, Szoboszlai labdaszerzése után Tamás indította el a gólunkat eredményező akciót.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés