Hirdetés

Már épp ideje volt: parkot neveztek el Törőcsik Mariról

Virág Márton portré Virág Márton

Megható szavakkal emlékezett meg Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere a ma egy éve elhunyt Törőcsik Mariról. Egyben azt bejelentette, hogy parkot neveznek el Törőcsik Mari, színművésznőről Újbudán. "A Feneketlen-tó mellett elhelyezkedő, eddig önálló névvel nem rendelkező parkot nevezte el a Fővárosi Közgyűlés Budapest díszpolgáráról Törőcsik Mari színésznőről" - írta a főplogármeste a közöségi oldalán.

"Több mind fél évszázadon keresztül volt meghatározó szereplője a magyar színházi életnek és filmkultúrának Törőcsik Mari. Már 1955-ben, 20 évesen megmutathatta tehetségét nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi közönség előtt is a Körhintában... Törőcsik Mari 2005-ben Budapest díszpolgárságát is elnyerte. Ez a cím tette lehetővé, hogy az általános, 5 éves szabálytól eltérően már a halálát követő évben közterületet nevezhessünk el róla, a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának javaslatával összhangban."

"Továbbra is dolgozunk rajta, hogy több közterület viselje nők nevét, februárban Solt Ottilia teret avattunk a II. kerületben, tavaly Szabó Magda sétánya és Psota Irén utcája is lett Budapestnek, illetve a Komlós Juci köz is felkerült a térképre – írta Karácsony.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés