Hirdetés

Már döntős a Hámori Lucát búcsúztató algériai bokszoló

Nap Híre portré Nap Híre

Thaiföldi ellenfelét, Janjaem Suwannaphenget is könnyedén elverte Imane Helif kedd este, így az algériai bokszoló döntőbe jutott a nők 66 kilogrammos súlycsoportjában. 

Ott a kínai Yang Liuval csaphat majd össze a ringben augusztus kilencedikén. Ha győz, Algéria első aranyérmét nyeri bokszban.

Imane Helif egyhangú pontozással, 5:0 arányban búcsúztatta thaiföldi ellenfelét a döntőbe jutásért, akárcsak korábban Hámori Lucát.

A Variety tudósítása szerint az algériai versenyzőt számos szurkoló támogatta a mérkőzés alatt. Ezúttal is nagy örömmel fogadta győzelmét – arról azonban ezúttal nem írtak, hogy a magyar bokszoló elleni mérkőzés utánihoz hasonló érzelmes kifakadása lett volna. 

– Fókuszált vagyok. A jó szereplésért és az álmaimért vagyok itt. Mindent bele adok majd a döntőben! – idézte a BBC a meccs után. 

– Hallottam az ügyéről, de nem követtem túl közelről. Nő, de nagyon erős. Próbáltam a gyorsaságomra építeni, de az ellenfelem egyszerűen túl erős volt – értékelt Suwannapheng.

Mint arra az MTI is emlékeztetett, Helif a Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyével indul a francia fővárosban, ugyanis sportágának nemzetközi szövetsége nem engedte őt szerepelni világbajnokságokon, mert szervezetében magas a tesztoszteronszint, és férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak - írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés