Hirdetés

Ne béreljen autót, ha ide megy nyaralni: kitilják a kocsikat a gyönyörű városból

Nap Híre portré Nap Híre

Mallorca egyik legszebb települése, Biniaraix úgy döntött, hogy meghosszabbítja a turistákra érvényes autóbehajtási tilalmat. A tilalom eredetileg csak a hétvégékre volt érvényes, de most egész héten át fog tartani. A lakosok örülnek a döntésnek, azt mondják, máris érezni lehet a különbséget.

A Fornalutx melletti Biniaraixban már hétvégenként érvényben volt a tilalom, de hétfőtől a turisták már egyik nap sem mehetnek be autóval a városba. A településen többnyelvű táblákat is kihelyeztek, amelyen figyelmeztetik a turistákat a tilalomra, miközben Biniaraix és a szomszédos Soller és Fornalutx városok lakói továbbra is áthaladhatnak a településen - írja az Origo. Biniaraix egy tranzitzóna Marroig és Barranc között, így az új tilalom enyhíti a torlódásokat, és lehetővé teszi a lakosok számára, hogy könnyebben mozogjanak a városok között.

Carlos Darder Soller tanácsos azt mondta, a tilalom első napján Biniaraix lakosai közül sokan azt mesélték, hogy már most észrevették a forgalom intenzitásának csökkenését. A közeli Soller város is követelte, hogy tegyenek hasonló lépéseket a közlekedési problémáik megoldására. Darder támogatja a tiltást. 

A legutóbbi tilalom a Baleár-szigeteken hetekig tartó tiltakozás eredményeként született a túlzott turizmus ellen. Múlt héten a mallorcai fővárosban, Palmában ezrek részvételével zajló tüntetés követelte a turisták számának korlátozását. A tiltakozók felháborodtak az Airbnb-bérlemények miatt, amik megtizedelték a megfizethető lakhatást, valamint az erőforrások, például az utak és a víz túlzott használatát, valamint a turisták tomboló részegségét, ami miatt Spanyolország bizonyos részein alkoholtilalmat vezettek be.

A naphire.hu is beszámolt korábban arról, hogy megszorító intézkedésekkel korlátoznák a tömegturizmust Mallorca fővárosában, Palmában.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés