Hirdetés

Ha azt hitte, Makó háborút akar, óriásit tévedett

Garai Kitti portré Garai Kitti

A város képviselő-testülete a háborúval kapcsolatban hozott döntést a szerdai ülésen.

Makó úgy döntött, hogy csatlakozik a Parlament békepárti határozatához, amely támogatja a kormány békepolitikáját, elítéli Oroszország agresszióját, nemet mond a brüsszeli szankciókra és megerősíti szándékát az ukrajnai menekültek további támogatására - írja a delmagyar.hu. A csatlakozásra az önkormányzatokat Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke kérte - emlékeztet a lap.

A beszámoló szerint a határozathoz ketten nyújtottak be módosítási javaslatot. Hadik György (Fidesz-KDNP) lényegében az eredeti javaslat mellett állt ki, Mucsi Tamás (DK) viszont azt javasolta, vonják vissza az eredeti indítványt és helyette egy 10 pontos saját javaslattal állt elő. A javaslatait - mint mondta - az ENSZ határozata alapján fogalmazta meg.

Mucsi Tamás javaslatai között követeli az orosz csapatok azonnali kivonását Ukrajna nemzetközileg elismert területéről, a polgári infrastruktúra elleni támadások leállítását, és igazságos, hosszan tartó békét szorgalmaz.

A vitában több kormánypárti képviselő kért szót. Hadik György orvosként, Botlik Anita édesanyaként állt ki a parlamenti békejavaslat mellett; ugyancsak támogatólag szólt róla Czirbus Gábor, Kovács Sándor és Mágori András. Farkas Éva Erzsébet polgármester az eredeti javaslatot ajánlotta elfogadásra. Végül a testület így is tett – Hadik György javaslatát ugyancsak támogatta, Mucsi Tamásét viszont leszavazta. Mucsi ezt látva kivonult az ülésteremből, de néhány perc múlva visszatért - számol be a lap.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés