Tombol a majomhimlő, közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetettek az Egyesült Államokban

  • Életmód
Garai Kitti portré Garai Kitti

Baj van az Egyesült Államokban a majomhimlő miatt. A betegséget már 6600-án elkapták az országban, ezért közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdettek. 

Xavier Becerra amerikai egészségügyi mminiszter úgy fogalmazott: "Készek vagyunk a következő szintre emelni a vírus elleni intézkedéseinket. Felszólítjuk az amerikaiakat, hogy vegyék komolyan a majomhimlőt, és felelősségteljesen járjanak el, segítve minket a kórokozó elleni harcban." 

Az amerikai egészségügyi minisztérium szerint az Egyesült Államokban eddig mintegy 6600 esetet regisztráltak. Becerra közölte, hogy 1,1 millió dózis oltóanyag áll rendelkezésre. A jelenlegi járványban azonosított vírus ritkán halálos, a fertőzöttek általában néhány hét alatt meggyógyulnak, azonban a vírus okozta bőrelváltozások és hólyagok fájdalmasak - írta a HVG. 

Mint azt a Naphíre is megírta, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a majomhimlő miatt július 23-án. Lapunk arról is beszámolt, hogy Magyarországon is egyre terjed a vírus, már 42-re nőtt a fertőzöttek száma. 

Cimkék:
  • majomhimlő
  • veszélyhelyzet
  • fertőzés
Nap Híre a Facebookon. Friss hírek és történetek. Ma mindenki erről beszél. Csatlakozz és mondd el a véleményed. Látogass el Facebook oldalunkra
Ha van a témához kapcsolódó sztorid, írd meg nekünk a szerkesztoseg@naphire.hu címre! Írj nekünk emailt

Ez is érdekelhet