Hirdetés

Itt a figyelmeztetés! Ennyi hó eshet ma és ilyen lesz a holnapi időjárás

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Az Időkép előrejelzése szerint a mai időjárás havas lehet, a met.hu azt is leírta, mekkora lepel alakulhat ki az országban. 

Már pénteken is megírtuk a holnapi időjárást, nézzük gyorsan, mi várható ma Magyarországon. Szombaton felhős, borongós lesz felettünk az ég, csupán északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan havas eső, hószállingózás, valamint kisebb havazás ismét előfordulhat. Az északi-északnyugati szél többfelé élénk, nyugaton és északkeleten erős lehet. Reggel -3 és +1, napközben -1 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk - írja az Időkép.

A Met.hu tájékoztatása szerint estig hószállingózás, időszakosan gyenge havazás több helyen előfordulhat, amelyből helyenként lepel~1-2 cm-es vékony hóréteg kialakulhat, és síkvidéken olvadozni fog.

Vasárnap azután kezdetben többfelé számíthatunk napos időre, délután viszont már több felhő lehet az égen. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szelet többfelé kísérhetik élénk, néhol erős lökések. Hajnalban -6, -1, kora délután 1-5 fok között alakul a hőmérséklet. Riasztásra és figyelmeztetésre nem kell számítani egészen keddig, amikor nagy szél lehet néhány vármegyében. Erről még majd beszámolunk, hamarosan érkezik a 7 napos időjárás előrejelzés.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés