Hirdetés

Lóra cserélik az autót, "erről Orbánék tehetnek" - elképesztő hírek az üzemanyaghiányról

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

Az üzemanyaghiányról és általában az üzemanyagról szóló hírekkel van tele a magyar sajtó. Nem véletlenül.

A hírek szerint a Mol harmadik hete nem szállít a kisebb kutaknak üzemanyagot és sok helyen van olyan kút, ami emiatt már ki sem nyit. Az ATV Híradójának riportere tapasztalt ilyet például Pécsen is. Az országban több töltőállomáson már a prémium üzemanyagból is hiány van.

De mit mondanak az emberek? A csatornának nyilatkozó hölgy már nagyon pipa, mert az egyik nyíregyházi kúton azt mondták, hogy csak 2 litert tankolhat, noha azért érkeztek egy kisebb településről, hogy a megyeszékhelyen majd feltankolnak. Egy másik autós szerint a most kialakult helyzet és az egyre jobban érezhető üzemanyaghiány Orbán Viktorék hibája.

Úgy fogalmazott, hogy addig gyengítették a forintot, amíg külföldről nem éri meg behozni a benzint és a gázolajat, miközben a Mol nem bírja az ellátást. De ahogy mondja, ezt előre lehetett tudni. Egy szakértő már arról beszélt, hogy az Európában lévő nehéz helyzet megjelenik majd nálunk is és mintha már meg is történt volna.

A Pénzcentrum közben arról ír, hogy az üzemanyaghelyzet miatt az Országos Polgárőr Szövetség elnöke arra kérte a polgárőröket, hogy ahol lehet, a járőrszolgálatot kerékpáron, lovon, vagy gyalogosan lássák el. Hozzátették: a központi szervezethez nem érkezett olyan információ, hogy nem tudtak volna tankolni a polgárőrök.

A telex.hu olvasói arról számoltak be, hogy vasárnap estére Budapesten és az ország több pontján hiány lett az üzemanyagból a benzinkutakon. Volt olyan olvasójuk, aki a magyarországi üzemanyaghiány miatt átment Letkesnél Szlovákiába, ahol rögtön az első kútnál tudtak tankolni.

A Naphire.hu szerkesztősége is találkozott azzal, hogy a XVII. kerület egyik Mol kútján csak gázolajat lehetett kani. A Shellnél egyáltalán nem volt üzemanyag, miközben az OMW-nél csak prémiummal tudták kiszolgálni az autósokat, de legalább hosszabb várakozás után, de hozzá lehetett jutni a maximum 50 literhez.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés