Hirdetés

Tömött sorokban menekülnek az emberek, szörnyű hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 6148-an léptek be Magyarország területére szerdán, a román-magyar határszakaszon pedig 5751-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 296 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes, nekik ezen időszak alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől szerdán 118 ember, köztük 38 gyermek érkezett Budapestre vonattal - tudatták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Az egyik legfrissebb hír az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy újabb orosz rakétatámadás érte csütörtökön Ukrajna több régióját, köztük a fővárost, Kijevet. A kijevi regionális közigazgatás közölte, hogy a nemzeti infrastruktúra támadásakor az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák, és működésbe léptek a légvédelmi rendszerek a rakétatámadás elhárítására. Kijevben robbanások hallatszottak.

Ukrajna egész területén légiriadót rendeltek el, korábban az ország keleti és középső régióira adtak ki riasztást. Az ukrán hatóságok több régióban közölték, hogy néhány orosz rakétát megsemmisítettek, Moszkva október óta heti rendszerességgel indít ilyen támadásokat.

Dnyipro, Odessza és Krivij Rih régiókban a hatóságok arról számoltak be, hogy kikapcsolták az áramszolgáltatást, hogy minimálisra csökkentsék a kulcsfontosságú infrastrukturális létesítményekben keletkező károkat, ha találat éri őket. Nincs áram a nyugat-ukrajnai Lvivben sem.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés