Hirdetés

Menekül, ki hova tud - rémséges hír jött a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Az ukrán-magyar határszakaszon 6070-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 6911-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint a beléptetettek közül a rendőrség 196 embernek állított ki harminc napra érvényes, ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - áll a közleményben.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy az éjszakai heves harcokat követően pénteken is kitartanak az ukrán katonák Szoledarnál - szögezte le Hanna Maljar ukrán helyettes védelmi miniszter a közösségi médiában tett helyzetjelentésében.

"Éjszaka Szoledarban heves összecsapások folytak" - írta a tárcavezető-helyettes a Telegram-oldalán. - "Az ellenség szinte minden erejével a donyecki térség irányába fordult, és továbbra is intenzív támadásokat folytat. Harcosaink bátran próbálják megtartani védvonalaikat. Ez a háborúnak egy nehéz szakasza, de győzni fogunk" - fogalmazott Maljar.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön megígérte, hogy "mindent megad" hadseregének, amely továbbra is ellenáll az orosz támadásoknak Szoledarban és Bahmutban is.

Az orosz védelmi tárca pénteken azt jelentette be, hogy a támadó orosz erők előző este teljes mértékben átvették az ellenőrzést Szoledar fölött.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés