Hirdetés

Rettegnek az ott élők, drámai hírek jöttek a magyar határról

Nap Híre portré Nap Híre

Több mint 10 ezren érkeztek Ukrajnából szombaton. Az ukrán-magyar határszakaszon 5116-an léptek be Magyarországra szombaton, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5480-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatott a magyar rendőrség.

A beléptetettek közül a rendőrség 186 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért - áll a közleményben.

Friss hír az orosz-ukrán háború kapcsán, hogy az orosz védelmi minisztérium közlése szerint Ukrajna szándékos rakétacsapást mért egy Luhanszk megyei kórházra Novoajdar városban, a támadásban tizennégy ember meghalt és huszonnégyen megsebesültek.

A csapást amerikai fejlesztésű HIMARS-rakétákkal hajtották végre - közölte a tárca. Az áldozatok a kórház dolgozói és páciensei voltak. 

Fényképet vagy videofelvételt nem tettek közzé az esetről. Luhanszk megye területének nagy részét az orosz erők ellenőrzik. Az orosz védelmi minisztérium azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy szándékosan mért rakétacsapást a civil kórházra és az eset Moszkva szerint súlyos háborús bűntettnek minősül. A közleményben azt írták, hogy az elkövetőket felkutatják és felelősségre fogják vonni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés