Hirdetés

Íme Orbán Viktor üzenete, erre várt mindenki

Nap Híre portré Nap Híre

Orbán Viktor miniszterelnök felrakott a Facebook-oldalára egy videót. Ebben igyekszik megnyugtatni a magyarokat és arról beszél, hogy az Unióval való tárgyalás egészen jól halad.

Videójában azt mondja, hogy egy 17 pontból álló csomagban egyeztünk meg az Európai Bizottsággal és sietve hozzá is tette: "mi mindent teljesítettünk, amit vállaltunk". Orbán Viktor úgy érzi, minden akadály elhárult, akár jöhetne is hamarosan az uniós pénz. 

Annyi még hozzátett, hogy van egy 18. igény is, ennek azonban csak márciusban lesz a határideje, tehát ezzel jelenleg nem kell annyira foglalkozni, "ennek nem most van itt az ideje" - világította meg a kérdést a magyar miniszterelnök. Joggal mondhatjuk, hogy erre vártak az embek, hogy jól alakuljanak az egyeztetések.

Arról a Naphire.hu is írt, hogy a jelenlegi állás alapján mikor érkezhetnek meg az uniós pénzek Magyarországra. A kormány által benyújtott helyreállítási terv és az operatív programok átmentek a brüsszeli szűrőn, viszont valószínűleg csak 2023. márciusa után kaphatjuk meg az uniós pénzeket, miután az igazságszolgáltatással összefüggő vállalások is teljesültek. Úgy tudni, Brüsszelben jóváhagyják a kabinet által benyújtott helyreállítási tervet és az operatív programokat.

Nem ez volt az egyetlen bejelentése a héten. Korábban a Parlamentben a momentumos Bedő Dávid tette fel a kérdést Orbán Viktornak, hogy mennyi rezsit fizet. Nos, megjött a válasz és kiderült, hogy gyakorlatilag megháromszorozódott a havonta kifizetett pénz a miniszterelnök családjában.

“Tisztelt Képviselő Úr! Itt küldöm. A budapesti házunk rezsije 2021 novemberében 55.190, 2022 novemberében 178.598 forint, a felcsúti házam rezsije pedig 2021 novemberében 47.756 forint, 2022 novemberében 121.973 forint volt.”

Bedő Dávid erre úgy reagált, hogy felháborító, hogy “a miniszterelnök, aki hazug módon sokszor bújik a nép egyszerű gyermeke bőrébe, többet fizet egy hónapban a rezsiért, mint amennyi egy kezdő pedagógus bére ma Magyarországon. 

Az esette kapcsolatban a politikus az ATV Egyenes beszéd műsorának is a vendége volt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés