Hirdetés

Elképesztő! Soha nem hallott pluszpénzt kapnak a nyugdíjasok, de nem mindenki

Barsi Zoltán portré Barsi Zoltán

A Magyar Labdarúgó-szövetség a jövőben rendszeres anyagi segítséget nyújt majd a nyugdíjas korú, egykori válogatott férfi és női labdarúgók számára.

Ez olvasható abban a jelentkezési felhívásban, amit az MLSZ az oldalán tett közzé. Valószínűleg szükség is lesz rá, hiszen például az ATV riportjából is kiderült, hogy rengeteg olyan nyugdíjas van, aki az átlagnyugdíj alatt él és fog élni 2023-ban is. Rajtuk nem segít a magas infláció sem, de még a most bejelentett 15 százalékos nyugdíjemelés sem.

A hvg.hu azt írja, hogy a focistáknak szánt juttatáshoz három feltételnek kell megfelelni, az alábbiaknak megfelelő személyek mérlegelés nélkül megkapják a pénzt:  Az, aki legalább 5 alkalommal pályára lépett a férfi vagy női magyar felnőtt labdarúgó válogatottban és életvitelszerűen Magyarországon él, valamint  elérték az öregségi nyugdíjkorhatárt és/vagy állami nyugellátásban részesülnek.

A kritériumnak megfelelő egykori focisták állami nyugdíját a szövetség minimum 100 ezer forinttal egészíti ki, hogy a két juttatás együttes összege elérje a 200 ezer forintot.

Arról, hogy a 2023-as nyugdíj mire lesz vagy lehet elég, itt írtunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés